AMASYA / MERKEZ - Amasya Güzel Sanatlar Lisesi

Mrt

İstanbul Tuzla Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Türk Millî Eğitim Sistemi'nin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda, Peygamber Efendimiz (SAV)'in hayatını ve örnek ahlakını öğrencilere tanıtarak günümüzdeki sorunlara hadisler ışığında çözümler aratmak amacıyla düzenlenen "Çizgilerde Hadisler Yarışması"nda 12. Sınıf Öğrencimiz Şeymagül BUDAK Türkiye birincisi oldu.

Okul Yöneticilerimizi danışman öğretmenimiz Davut YÜCEL'i ve öğrencimiz Şeymagül BUDAK'ı tebrik ediyoruz.

Mrt

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı içerisinde gerçekleşen liseler asrı salon futbol müsabaksına Amasya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katılım sağladı.

2024 YKS BAŞVURU VE SINAV  TARİHLERİ AÇIKLANMIŞTIR.

Ara

11 Resim sınıfı öğrencimiz Esra ÇELİK ,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Türkiye Yüzyılı konulu resim yarışmasında BİRİNCİ olmuş Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Uluslararası 24.Çocuk Forumunda resmini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendiye takdim etmiştir ,  Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde Uzman Öğretmen Özlem CEYLAN BAYRAKTAR A desteklerinden  dolayı teşekkür ediyoruz

Ara

Amasya Belediye Başkanı Sayın Dr. Bayram ÇELİK 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile okulumuzu ziyaret edip, hanımefendi ile birlikte  öğretmenler günümüzü kutladı.Kendilerine nezaket dolu ziyaretleri adına teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuzda 24 Kasım etkinlileri yapılırken bir yandan da vedalaştık,Ocak  ayında emekliliğe ayrılacak olan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz,kıymetli büyüğümüz Sayın SALAH KAHVECİOĞLU 'na eğitim öğretime vermiş oldukları katkılardan  dolayı kendisine Müdür Başayardımcısı Adem YİĞİT tarafından plaketi takdim edildi. Kendisine ailesi ile birlikte  sağlık içinde mutlu bir gelecek diliyoruz.

May

Okulumuzda 'KAN'PANYA kapsamında velilerimiz, öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız tarafından kan bağışı etkinliğine katılım sağlandı.

May

Valimiz Mustafa MASATLI, 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kapsamında Arkeoloji Müzesi'nde, Amasya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışını gerçekleştirerek, sergiyi dolaştı ve emeği geçenlere teşekkür etti.

May

Amasya Sabuncuoğlu Şerefettin Hastanesi Organ Bağışı birimi görevlilerince okulumuz öğretmen ve öğrencilerine "Organ Bağışı" nın önemi ve gerekliliği ile ilgili bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferi kutlamaları kapsamında Macit Zeren Fen Lisemiz ile kalplere ruha ve kulaklara dokunan bir programa Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Zeynep ATEŞ YILDIRIM ın koordinatörlüğünde Müzik Öğretmenimiz Eren HIRÇIN şefliğinde öğrencilerimizin ezgileriyle eşsiz bir dinleti yapıldı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü sayın Mehmet DAĞ ve bizlere ev sahipliği yapan Fen Lisesi kıymetli müdürümüz Ahmet EREN beye idarecileri, öğretmen ve öğrencilerimize katılımından dolayı teşekkür ediyorum

Mrt

12 Mart "İstiklal Marşı'nın Kabulü" ve "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma" Programı Düzenlendi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIMIZ SANATIN RENKLİ DİLİYLE BULUŞUYOR

Ock

MSÜ Bando Meslek Yüksek Okulu tanıtımı için Samsun Sahra Sıhhıye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığından 3 personel okulumuza tanıtıma gelmiştir.

Ock

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan 2023 Yılı Gençler Arası Bilgi Yarışması ile ilgili toplantısı düzenlendi. Amasya Gençlik Merkezi Müdürlüğünde görevli Gençlik Liderleri tarafından kategoriler ve başvuru şartları hakkında bilgi verildi.

Ayrıca başvuru için;

+Yarışma başvuruları 10 Ocak 2023 tarihine kadar gencizbiz.gsb.gov.tr internet sayfası üzerinden veya gençlik merkezleri aracılığıyla yapılacaktır.

+Gençlik Merkezlerine gelip yarışmaya başvurmak isteyen tüm gençlere gerekli kolaylık gösterilecek ve yarışmaya başvurmaları sağlanacağını belirttiler.